2017-04-05

Visuaalisuus: 3d kuvat, valaisusuunnitelmat

Valtaosalle omakotitalorakentajille ei ole opiskeluiden aikana annettu konepiirustuksen peruskurssia ja siten talon ulkonäon ja mittakaavojen hahmottaminen ei ole kaikille helppoa. Toistakymmentä vuotta sitten rakentaessa en muista nähneeni yhtään kolmiulotteista kuvaa miltä talo mahdollisesti tulee näyttämään. Eikä silloin ollut oikein edustavia kuvia kalustuksellekaan, keittiökuvatkin olivat vain tasokuvia. Suunnitteluohjelmat ovat kehittyneet paljon ja odotusarvot suunnitteluvaiheessa olivat korkealla, uskalsimme odottaa 3D kuvia jokaiselta suunnittelijalta, poislukien LVI ja sähkösuunnitelmat. Ja kuvia myös saimme, jo varhaisessa vaiheessa pääsee näkemään miltä talo näyttää ulkoa ja sisältä ja joitain muutoksia tuli mieleen vasta nähtyämme 3D kuvat. Suunnitteluvaiheessa pientä hienosäätöä tehtiin useampi kierros ja lopulta kun ei enää keksitty muutoksia annettiin toivomus rakennuslupakuvien tekoon.


Winled valaisusuunnitelmat   
Omakotitalorakentamisessa viime vuosina on selkeästi nähtävissä suunnitelmallisuus ja panostus ulkovalaisuun sekä sisävalaistukselle. Talot loistavat pimeään aikaan toinen toistaan näyttävämmin ja sisätiloissa jokaisella valaisimella on tehtävänsä näyttää oikeaan paikkaan oikealla voimakkuudella. 

Meiltä puuttui ymmärrys millaisia valaisimia nykyään käytetään ja miten paljon valaisimia pitää olla että valaisu ei jää liian hämäräksi. Ja ennenkaikkea olisihan sekin nyt hienoa että talosta tulisi ulospäin näyttävä ja sisältä edustuskelpoinen. Emme halunneet siis ottaa riskiä ja hyvällä tuurilla osuimme oikeaan osoitteeseen. Vastoin siis ennakkosuunnitelmiamme teetimme myös täydellisen valaisusuunnitelman Winled:llä ja toiminta olikin ehkä käyttämistämme suunnittelijoista ammattimaisinta. Jokainen huone käytiin erikseen läpi sisustuksen ja värimaailman kanssa. Suunnittelija simuloi jokaiseen huoneeseen parhaiten sattuvan valaisintyypin ja määrän. Suunnitelmien mukaan kaikki valaisimet toteutetaan LED valaistuksella joten energiansäästö on ollut alusta alkean suunnittelussa mukana. Lopputulos on kertakaikkiaan häikäisevää katsottavaa, parhaat 3D kuvat tulevasta talostamme. Kuvista näkee jo hyvin pitkälle miltä talo näyttää sisältä ja miltä valaisu tulee näyttämään. Näitä kuvia on hyvä katsella kun väsymys tai motivaation puute alkaa vaivata.
 
 
 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti