2016-10-08

Pimeä, kylmyys ja vesisade on vain asennekysymys

Työnteko syksyllä luo omat haasteensa, jokainen päivä on eilistä lyhyempi eli luonnonvalo loppuuu aina vain aiemmin. Pääsääntöisesti on kylmä ja välillä sataa vettäkin. Normaalisti syksy on aikaa jolloin käperrytään olohuoneen sohvalle viltin alle mutta tänä syksynä me ulkoillaan jopa kesääkin enemmän.

Onneksi koko muurausprosessin aikana on ollut kuivaa, ainoastaan pari päivää on ollut sateista. Ensimmäisenä sadepäivänä keskityimme tavaran hakuun ja toisena yksinkertaisesti emme antaneet sen vain häiritä. Sadevarusteet ylle ja mylly pyörimään. Ja onnistuu se muuraaminen vesisateessakin vaikkakin eihän se mitään mukavaa puuhaa ole.

Pimeän kanssa oppii elämään, ja pimeyttä ei oikeastaan enää edes huomaa. Hämärän tullessa valot vaan päälle ja huomaa että valo ei mene seinän läpi eli valot pitää olla päällä molemmin puolin seinää. Jos olisi ollut aikaa käydä kaupassa niin tehokkaat spotit pitäisi olla ulkopuolella jokaisella sivulla ja sisälläkin voisi olla pari erillistä lamppua. Nyt valojen vähyydestä johtuen työt täytyy keskittää vain yhdelle seinälle ja muurauslaastia myllätessä täytyy käyttää taskulamppua.

Ja se kylmyys, nollan yläpuolella ollaan oltu koko ajan, jos paleltaa nostele harkkoja nopeammin tai lisätään vaatetusta. Toivotaan ettei tule pakkasia niin muurausta voi jatkaa muista haasteista huolimatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti