2016-12-06

Siivouspäivä joka päivä, pakollinen velvollisuus

Talonrakentaminen on siinä mielessä erikoinen projekti että siivoaminen alkaa samalla hetkellä kuin ensimmäinen työkin. Ja siivousta jatketaan rintarinnan rakentamisen kanssa koko ajan. Vaihtoehtoisesti siivouksesta voi yrittää tinkiä mutta siivouksessa säästetty aika voidaan ulosmitata loukkaantumisilla tai rikkoutuneilla työvälineillä/ rakennustarvikkeilla. Kokemuslaji tämäkin, muutaman kerran on tullut kaaduttua pakkausmuovin riekaleeseen ja tänä syksynä väärään paikkaan jätettyyn harjateräkseen jota ei pimeässä näe millään.

Ilmeisesti tunnen todennäköisyyslaskentaa riittävän hyvin että olemme pyrkineet pitämään rakennustyömaan siistinä koko ajan, siisteydellä kun on suora yhteys työturvallisuuteen. Täytyy siis muistaa että oli kyse mistä tahansa ylimääräisestä esteestä johon joku voi kompastua se tulee myös tapahtumaan. Heti kun ensimmäinen harkkokuorma saapui siitä hetkestä alkoi siivouskin, yksi kuomullinen peräkärry on ollut varattuna kaatopaikkakuormalle koko ajan, tähän päivään mennessä 4 tai 5 kaatopaikkakuormaa on viety pelkästään muovijätettä.
 
Rakennustarvikkeiden lisäksi yllättävän paljon tulee pölyä ja kiveä sisätiloista. Siivousvälineinä harja ja betonilapio.
Mutta on siisteydellä sillä merkityksensä myös viihtyvyyteen ja rakentamisen tehokkuuteen. Työkalut ja rakennustarvikkeet löytyvät helpommin ja liikkuminen on nopeampaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti