2016-11-24

Lattiayllätys, itku meinasi tulla

Ontelolaatat tuli asennettua ja saimme ne valettua kiinnikin, mitäs sitten tehtäisiin? No otetaanko parin viikon päähän lattialämmitysputkistot asennettuna. Kevyttä sisähommaa siis tiedossa; tasoitellaan sisähiekat, levitellään vähän styroxeja sekä verkkoja ja pitäisi sähköt ja viemäritkin vetää sitä ennen. Ihan kevyeltä rastiltahan tuo kuulosti, mutta ei! Kukaan ei olisi uskonut että kahteen viikkoon tehdään 200 tuntia töitä ja loppua kohti tuntimääriä oli vieläkin kasvatettava että ehdimme ajoissa. Viimeisenä yönä poistuin tontilta yhdeltä ja aamuseiskaksi takaisin rautakaupan kautta. Kun lattialämmitysputkiston asentaja saapui kahden lattiakaivon asennus, muutama pala styroxia sekä verkkoa asentamatta. Itkuhan siinä meinasi päästä, nuo kaivot sattuivat olemaan mallia pitkät seinän viereen tulevat. Ihan hirveän työläät kaivot tuli kuitenkin asennettua jopa puoli tuntia etuajassa, pyysin vetämään putkistot tuolle suihkun alueelle viimeisenä.


Lattiavalu alkoi seuraavana aamuna seiskalta, valuporukka oli sen verran iso ja ammattitaitoinen että itse rakentajalle jäi rooliksi lähinnä katselu. Valumestarikin ohjeisti että "voit kyllä nyt lähteä hyvillä mielin nukkumaan kyllä me pärjätään". Noh, pikkasen väsytti.

Kyllä hyvältähän se tuntui että nyt päästään ihan oikeasti kunnon sisätöihin, ei enää hiekkalaatikkoleikkejä. Meillä on lämmityskin jo sisällä, valu nosti lämpöä kahdeksasta asteesta kahdeksaantoista.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti